Black Eye Kahve Nedir? Nasıl Yapılır?

15-03-2024 15:59
Black Eye Kahve Nedir? Nasıl Yapılır?

Sert ve güçlü aroması olan kahve tüketmeyi sevenlerin tüketmekten hoşlanacakları Black Eye kahve klasik kahvelere göre daha yoğun bir tada sahiptir. Tadını hafifletmek adına demleme yöntemini makine yerine Chemex (V60) ile kullanarak sağlamak ise mümkündür. 

Demleme ve tüketim biçimi göz önünde bulundurulduğunda vücuda hızlı ve yaklaşık 230 mg kafein alımını destekleyen Black Eye kahve, kafeine duyarlı kişiler tarafından dikkatle tüketilmelidir. Tat için bu demleme şeklini tercih edenler kafeinsiz kahve demleyerek de aynı lezzeti damaklarında hissedebilirler. Bu içeriğimizde kaliteli bir Black Eye kahve tüketebilmeniz için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğinden söz edeceğiz. 

Black Eye Kahve Nasıl Hazırlanır?

Kendinize keyifli bir Black Eye kahve hazırlamak için şu yolu izlemenizi öneriyoruz;

- Moka potunuza espresso ve sıcak su koyarak üst haznesini vidaladıktan sonra demlenene kadar ocağın üzerinde bırakın. 

- Espressonun demlenme süresinde French press veya başka herhangi bir yöntemle filtre kahve hazırlayın. 

- Filtre kahvenizi 5 dakika demlemeniz yeterli olacaktır. 

- Ardından filtre kahveyi bardağa alın ve üzerine 2 shot miktarınca espresso ekleyin. 


Hazırladığınız kahve tarifi Black Eye olarak adlandırılmakta olup afiyetle içime hazırdır. Bu içim dışında Red Eye ve Dead Eye tariflerini de deneyerek kendi damak zevkiniz için hangisinin daha doğru olduğunu tespit edebilirsiniz. 

Kahvesini ölçümleyerek hazırlamak isteyenler için miktarları belirtmek gerekirse Black Eye tarifinde kullanılan filtre kahve ve espresso oranı 4’te 1 şeklinde ayarlanır. Bu oran;

- 240 ml filtre kahve 

- 60 ml espresso şeklinde ayarlanmaktadır. 


Doğru lezzete ulaşabilmeniz için mutlaka filtre kahvenin üzerine espresso dökecek şekilde sıralama yapmanızı öneriyoruz. Bu sayede aromalar birbiriyle daha iyi bütünleşerek espressonun zengin krema tabakası üstte kalır ve damağınızda daha hoş bir hissiyat uyandırır. Sıralamayı bozmanız halinde daha sönük bir tatla karşı karşıya kalabilirsiniz. 

Tadı daha iyi hale getirmek için kaliteli kahve çekirdekleri kullandığınızdan, mümkünse çekirdeklerinizi taze taze öğüttüğünüzden, damıtılmış su kullandığınızdan emin olmanızı da öneririz. Henüz kahve denemeyi  yeni öğreniyorsanız damak zevkinize uygun tatları bulmak için tarifleri birden fazla kere demeyi ve farklı tarifleri deneyerek kendi kültürünüzü oluşturmayı da ihmal etmemelisiniz! 

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.