Çiğ Kahve, Çekirdek Kahve ve Öğütülmüş Kahve Nasıl Saklanır?

27-11-2021 12:03
Çiğ Kahve, Çekirdek Kahve ve Öğütülmüş Kahve Nasıl Saklanır?

Satın almış olduğunuz kahvenin saklama koşullarının ilk sırasında kuru ve hava geçirmez ortamlarda barındırılması maddesi vardır. En sevdiğiniz ürün karışımını evde saklarken hava, nem, ısı ve ışıktan kaçınmanız gerekmektedir. İşte maksimum tazelik ve lezzet için kahve çekirdeklerini ve çekilmiş kahveyi en doğru şekilde nasıl saklayacağınıza dair bir kaç ipucunu MEIA coffee ailesi olarak sizlerle paylaşmak istedik. 

Kahvelerinizi Saklayabileceğiniz Yer Konusunda Öneriler

Kahvenizi saklayacağınız yere olan erişim kolaylığınız birinci önceliklerinizden olmalıdır (Hangimiz sabahın saat  6-7’sinde kahveyi sakladığınız yerde aramaya gitmek ister ?).

Kahvenizi taze ve lezzetli kalması için şunları aklınızda tutmalısınız.

  • Kiler veya dolap gibi serin, karanlık ve kuru bir yer seçin.
  • Kahveyi buzdolabında veya derin dondurucuda saklamayın ; kahveyi koyduğunuz ortamdaki nem, ambalajın içine girmesine/nüfus etmesine neden olabilir.

  • Fırının üstü / yanında veya güneş ışığına veya pişirme ekipmanına maruz kalma nedeniyle ısınan dolaplar gibi sıcak noktalardan kaçının.

  • Doğrudan güneş ışığı almayan ve herhangi bir ısı kaynağından uzak, opak, hava geçirmez bir kapta kahvenizi tezgah gibi göz önünde bir yerde saklayabilirsiniz. 

Kahve Saklama Kabı Çeşitleri

 Vakumlu ambalajı açtığınızda, kahve hızlı bir şekilde tazeliğini kaybetmeye başlar. Bu nedenle, kahveyi mümkün olan en kısa sürede başka bir uygun kaba aktarmak iyi bir fikir olabilir. 

  • En iyi sonuçlar için, hava geçirmez contalı opak cam, seramik veya reaktif olmayan metal bir kap kullanın.

  • Şeffaf cam veya plastik kaplar karanlık bir yerde saklanmalıdır. 

Zaman İçinde Kahve Tazeliği

Kahve kavurulduktan hemen sonra tazeliğini kaybetmeye başlar; lezzet sonraki birkaç gün içinde zirveye ulaşır. Öğütülmüş kahvenin tadı en iyi bir ila iki hafta, bütün çekirdek kahve ise bir ila bir buçuk ay gibi bir süre içerisinde tüketilir. 

İşte Kahvenizi En Lezzetli Haliyle Sürekli İçmek İçin Bazı İpuçları

  • Yeni kavrulmuş kahveyi sık sık, bir ila iki hafta sürecek miktarlarda satın alın ve ardından uygun şekilde saklayın.

  • Daha büyük miktarlarda kahveyi hava geçirmez bir kapta sıkıca kapatılmış olarak serin ve karanlık bir alanda saklayın ve daha küçük bir miktarı günlük kullanım için başka bir kapta tutun. Büyük kabı yalnızca daha küçük kabı yeniden doldurmanız gerektiğinde açın. Bu, kahvenin büyük kısmı için havaya maruz kalmayı azaltır.

Öğütülmüş Kahve ve Çekirdek Kahve

Zamanınız, enerjiniz ve ekipmanınız varsa, her sabah kendi kahve çekirdeklerinizi öğütün . Bu derecede kahve yapım ekipmanlarına sahip değilseniz, bütün çekirdekleri kavurmadan sonraki bir ay içinde ve öğütülmüş kahve çekirdeklerini de kavurmadan sonraki iki hafta içinde kullanırsanız kahvenizi lezzet kaybına uğramadan tüketimini sağlayabilrsiniz. 

Kendi Kahvenizi Kavurma ve Öğütme

Bir kahve uzmanıysanız , kendi yeşil kahve çekirdeklerinizi satın almayı, kavurmayı ve öğütmeyi deneyebilirsiniz. Yeşil kahve çekirdeklerini MEIA ailesi olarak sitemizden tedarik edebilirsiniz. Yeşil çekirdek,  kavrulmuş kahve çekirdeklerinden daha üzün süre saklanabilmektedir ve daha uzun süre dayanır; düzgün bir şekilde saklandığında bir yıldan fazla taze kalabilirler. 

Biraz çalışarak, yeşil kahve çekirdeklerini evde kavurabilir ve ardından mümkün olan en taze kahve için gerektiği kadar öğütebilirsiniz. 

Kahvenizi kavurduktan sonraki ilk birkaç gün, çekirdekler çok fazla karbondioksit çıkarır. Bunları valfle kapatılmış bir torbada saklayın veya hava geçirmez bir kaba koyun ve biriken karbondioksiti serbest bırakmak için kavurmadan sonraki ilk birkaç gün kabı günde bir kez açın.

Satın Alma İpuçları 

En taze kahve için vakumlu ambalaj yerine vanalı ambalaj kullanan markaları seçin. 

Vakumla kapatılmış kahve, paketlemeden önce belirli bir süre bekletilmelidir. Çünkü kahve, poşetin genişlemesine ve hatta patlamasına neden olabilecek bir gaz açığa çıkarabilir. Tam tersine, valfle kapatılmış kahve, gazların kahve ambalajından çıkmasına izin verir, ancak hava girmesine izin vermez, böylece kavurmadan hemen sonra paketlenebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.