Kahve Yakmak Ne İşe Yarar ?

04-01-2024 09:42
Kahve Yakmak Ne İşe Yarar ?

Gıda olarak tüketmenin yanı sıra kahvenin faydalı olduğu farklı kullanım alanları da mevcuttur. Bunlardan biri de son yıllarda giderek daha popüler hale gelmiş olan kahve yakma eylemidir. Pek çok birey ortamın havasını değiştirmek, sizi daha iyi hissettirecek bir ambiyans oluşturmak için kahve evde veya iş yerinde kahve yakar. Bu içeriğimizde bunun nedenlerine ve nelere iyi geldiğine değineceğiz. 

Kahve Neden Yakılır?

Kahve yakmanın hem duygusal hem de maddesel faydaları vardır.Sizler için bunları madde madde yazdık.

Hoş Kahve Kokusunu Yaymak

Özellikle kahve tutkunları kahve kokusundan oldukça hoşlanırlar. Yapay kahve kokuları, parafin solumanıza yol açan kahve kokulu mumlar gibi beşeri malzemeler kullanmak yerine direkt kuru kahve yakmayı tercih ederek ortamı tamamen doğal bir şekilde samimi ve nefis bir kokuyla doldurabilirsiniz. 

Bir ortamda kötü kokudan şikayetçiyseniz, kendinizi daha ferahlamış hissetmek istiyorsanız lezzetli bir kahve pişirebilir ve daha baskın kahve kokusu ile ortamın havasını değiştirmek adına kahve yakabilirsiniz. 

Bunlara ek olarak evinizde kalıcı bir kötü koku sorununuz varsa, evde sık sık sigara içiliyorsa, yemek kokuları eşyalara sinip sizi rahatsız ediyorsa her gün düzenli olarak kahve yakarak kötü kokuları bastırabilir ve daha konforlu bir ev ortamına kavuşabilirsiniz. 

Haşerelerden Korunma 

Kahve kokusu bir ortama yayıldığında sivrisinek, sinek ve arıların uzaklaşmasını sağlar. Benzer şekilde güve kelebekleri de yoğun kokudan rahatsız olabilecek eşyalara, giysilere ve besin maddelerine zarar veren bir haşeredir. Naftalin gibi yapay ve sağlık açısından zararlı maddeler kullanmak yerine kuru kahve yakarak haşereleri evinizden veya iş yerinizden uzaklaştırabilirsiniz. 

Kahve pişirirken ortama yayılan koku miktarı ne yazık ki haşere böcekleri uzaklaştırma konusunda yeterli olmayacaktır. Kahveyi yaktığınızda daha keskin, yoğun ve sizin de hoşunuza gidecek bir koku yaymış olursunuz.

Kahve Nasıl Yakılır?

Kendinize zarar vermeden, doğru şekilde kuru kahve yakmak için bilgiye ihtiyacınız varsa doğru yerdesiniz. Bunun için öncelikle daha önce pişirmediğiniz bir miktar Türk kahvesi veya öğütülmüş filtre kahveye ihtiyacınız olacak. 

Kahvenin tüketildikten sonra kurutulup kullanılması özünü su içerisinde kaybettiği için tüketilmemiş olan gibi beklediğiniz sonucu vermeyecektir. Buna dikkat ettiğiniz takdirde evinizde aniden muhteşem, sıcacık ve samimi kahve kokusunu hissedeceksiniz. 

Kahvenizi yakmak adına ısıya dayanıklı metal küçük bir tabak veya borcama ihtiyacınız olacak. Ellerinizi işlem sırasında korumak için fırın eldiveni giyebilirsiniz. Eğer küçük tabaklarınızı herhangi bir nedenden dolayı kullanmaya çekiniyorsanız büyük bir tabağın ortasına dağıtmadan tepeleme şekilde kahvenizi koymanız da aynı işi görecektir. 

Çakmak kullanarak kahveyi yaktığınızda kahve tütsü gibi bir hale gelerek duman yaymaya başlayacaktır. Evde biraz bu kokuyu gezdirerek dumanını her yere ulaştırabilirsiniz. Bu sayede böcek ve sinekler de uzaklara kaçışacaktır. 

Kahve yakmanın böcekleri kendine doğru çektiğine dair yanlış bilinen bir bilginin olduğunu da belirtelim. Aksine kahve kokusu böceklerin uzaklaşmasına yol açmaktadır. 

Son olarak kimyasal kokular yerine bu şekilde doğal işlemlerle de evinizde mis gibi kokular oluşturabileceğinizi belirtmek isteriz. 

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.