Daha İyi Kahve Demlemek İçin 5 Tüyo

Daha İyi Kahve Demlemek İçin 5 Tüyo
Çeşitli yenilikler deneyerek ve kahve demleme biçiminizde ufak değişiklikler yaparak damağınızda kahvenin bıraktığı tadı çok daha leziz hale getirebilirsiniz. Bu küçük dokunuşların ana odak noktası kahvenin aromasını, kokusunu ve tadını daha fazla koruyarak içim esnasında bu hazları yaşamanızı ve kahvenizden aldığınız keyfi arttırmanızı sağlamaktır. İşte, daha iyi kahve demlemek için 5 tüyo! 

Kupayı Isıtmak 

Kahve demlerken çeşitli işlemlerden geçirip beklettiğiniz için kahveniz son halinde olması gerekenden daha soğuk olabilir. Oysa ki kahvenin lezzetini alabilmek için sıcak içilmesi gerekir. Bardağınızı önceden sıcak su ile çalkalayabilir, ısı yalıtımı olan bir bardak seçebilir veya ısıyı iyi tutan kalın cam bardaklar kullanabilirsiniz. 

Kahveyi Pişirmeden Hemen Önce Öğütmek 

Kahve öğütülürken ortaya çıkan aroma zamanla havaya karışarak gün be gün azalır. Bu nedenle öğütülmüş kahvelerin az miktarda sık sık satın alınarak taze tutulması ve saklama koşullarının doğru ayarlanması lezzeti oldukça etkiler. 
 
Kahvenizi çok daha leziz içmek istiyorsanız öğütülmüş formda değil, çekirdek olarak satın alabilirsiniz. Tüketeceğiniz kadarını elinizde öğüterek hem kendinize hobi gibi hissettiren keyifli zamanlar yaşatabilir hem de ortaya yayılan mis gibi taze kahve kokusunu içinize çeke çeke içeceğinizin tadını çıkarabilirsiniz. 

Doğru Oranlama 

Bazen bireyler kahveyi yumuşatmak adına gerekenden daha fazla su katarak tadını yitirmektedir veya bazen doğru su – kahve oranını ayarlanamadığı için içimin kalitesi düşer. 
 
Kahvenin doğru kıvamı için uygun oran 15 ml suya 1 gram kahve denk gelecek şekilde ayarlanmalıdır. Sertliğini değiştirmek için su yerine bir miktar tereyağı ekleyerek çok daha leziz ve hafif bir içim elde edebilirsiniz. Kahve tüketen birçok ülkede tereyağlı kahvenin bu kültürün ciddi anlamda bir parçası olduğunu da bilmenizi isteriz.

Ekipman Temizliği

Bazen kahvenin eskisi gibi lezzetli tadının olmamasının sebebi ekipmanların sadece su ile çalkalanarak kaldırılmasından ileri gelir. Kahve ekipmanlarınızı sirkeli su karışımı ile iyice temizleyebilir ve havalandırabilirsiniz. Her seferinde detaylı temizlik yapamasanız da sık sık bu işlemi tekrar ederek kahvenizin daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz. 


Kupa Tercihi

Yiyeceklerin tadı kahvede de olduğu gibi bazen içerisine koyduğumuz kap veya birlikte tükettiğimiz gıdalar yüzünden de değişir. Kahvenizin daha lezzetli olması için cam, paslanmaz çelik, seramik, porselen, ahşap gibi kupaları tercih edebilirsiniz. Kağıt bardaklar, plastik kaplar veya sağlığa birçok zararı bulunan alüminyum gibi kaplar genellikle kahvenin tadını bozarlar.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.