Kampta Kahve Yapmak için En İyi 5 Yöntem

11-12-2023 15:54
Kampta Kahve Yapmak için En İyi 5 Yöntem

Kamp yapmak pek çok kişinin hobi olarak saydığı rahatlama, sakinleşme, şehrin kalabalığından kaçma, doğada zaman geçirme gibi yılın farklı zamanlarında farklı biçimlerde tercih edilen bir tatil türüdür. Bu tatil türünü kimi birey tesislerde daha lüks ve biraz daha modern halde geçirmeyi isterken kimi bireyler tamamen doğada kendi imkanları ile daha sakin ve tek başına olmayı istemektedir. Hangi türde ve mevsimde kamp yapmayı seviyor olursanız olun her zaman yanınızda olmasını isteyeceğiniz içeceklerinizden biri kahve olacaktır. 

Kampta kahve içmek isteyenler dilerlerse soğuk kahve dilerlerse sıcak kahve hazırlayıp her daim doğada kahve keyfini deneyimleme imkanına sahiptir. Bunun için elbette birtakım eşyalara ve lezzetli kahve çekirdeklerine veya size özel çekilmiş kahveye ihtiyacınız olacak. Tüm ihtiyaçlarınız konusunda sizlere detaylı bilgileri ve kampta kahve yapmak için en iyi 5 yöntemi sizlerle bu içeriğimizde paylaşıyor olacağız. 

1-French Press

Günlük hayatta evlerde ve iş yerlerinde kahve, bitki çayı demleme, süt köpürtme gibi amaçlarla kullandığımız french presslerimizle kampta da kahve yapabiliriz. Taşıma konusunda problem olabilecek french presslerin metal versiyonları kırılmaya dayanıklı olduğundan tercih edilebilir ve aynı zamanda termos özelliği bulunan türleri alınabilir. Ayrıca french pressin büyüklüğüne göre aynı anda birçok kişiye kahve hazırlanabilmektedir. 

2-Katlanabilir Silikon Dripper

Kampta kahve pişirmek isteyenler için en iyi çözümlerden biri olan silikon katlanabilir dripper kullanmak hem pişirme hem temizleme aşamasında oldukça pratik bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Fincanın üzerine silikon dripperınızı yerleştirip üzerine bardakla orantılı miktarda kuru filtre kahve ekledikten sonra sıcak suyu üzerine yavaşça dökerek kahvenizi süzebilirsiniz. Sıcak suyu hazırlamak adına elbette demlik ve ateşe ihtiyacınız olacak. Termosta getirdiğiniz sıcak suyla da aynı işlemi yapabilirsiniz; ancak termosların belirli bir sıcak tutma süresi olduğundan ateşte su kaynatmayı planlamak daha mantıklı olacaktır. 

İşiniz bittikten sonra suyla kolayca dripperınızı temizleyip kuruladıktan sonra yerine kaldırabilirsiniz. 

3-Taşınabilir Espresso Makinesi

Filtre kahve veya Türk kahvesi gibi türlerden ziyade kahvenizi yoğun formda espresso şeklinde tüketmekten hoşlanıyorsanız veya espresso ve kahve şuruplarının birleştirilmesi ile oluşturulan white chocolate mocha, Irish nut, mocha vb. kahve keyfini kampta da sürdürmek istiyorsanız bir taşınabilir espresso makinesi edinebilirsiniz. 

Kahvenizi hazırlamak için makinenizin içerisinde makineye özel ince öğütülmüş kahvenizi ekledikten sonra içerisine sıcak su ekleyip manuel şekilde pompasına basınç uygulayarak kahveyi presslemeniz gerekmektedir. Daha sonra dilediğiniz gibi içerisine su ekleyerek Amerikano, süt ekleyerek latte veya sütle birlikte kahve şurupları ve krema gibi malzemeler ekleyerek farklı kahveler tüketebilirsiniz. 

Diğer tekniklere göre daha fazla eşya gerektirmesi ve biraz daha hazırlık sürecinin uğraştırıcı olması sizin için önemli değilse, espresso olmadan günlerinizi geçirmekten hoşlanmıyorsanız bu yöntemi rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Aksi halde kampta kahve içmek için diğer yöntemlerin çok daha kolay olduğunu belirtelim. 

4-Cezve ile Türk Kahvesi

Ateşte pişen Türk kahvesinin lezzeti hiçbir zaman evdeki tatla aynı hissi vermeyecektir. Özellikle közde veya odun ateşinde hazırlanan Türk kahvesinin içimi oldukça keyiflidir. Kampta kahve deneyimini elbette ki filtre kahve ile sınırlandırmak zorunda değilsiniz. 

Tercihen bakır cezvenizde taze kahvenizi pişirerek yemeğin üzerine içebilir ve hazımsızlık sorununuzu da ortadan kaldırabilirsiniz. 

5-Cold Drip

Soğuk kahve severler bu anlatımımız sizler için! Ancak buz kullanılarak kahvenin demlendiği bu yöntemde ne yazık ki buz küplerine ihtiyacınız olacak. Bunun için buz kovalarının içerisinde kamp alanına buz küpleri getirebilirsiniz. 

Buzun erimesiyle birlikte damlalar halinde kahvenin demlendiği cold drip tekniğinde asit miktarı düşük, içimi keyifli kahvenizi zevkle yudumlayarak serinleyebilirsiniz. 

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.