MEIANO DENEME SETİ

0 Değerlendirme
MEIANO KAHVELERİNİ DENEMEYEN KALMASIN. MEIANO DENEME SETİ
741,60 TL
824,00 TL
250 GR BREZİLYA CERRADO
250 GR KENYA TOP AROMA
250 GR ETİYOPYA YİRGACHEFFE
250 GR KOLOMBİYA SUPREMO
Seçenekler
Öğütme Türü
Haftalık taze kavrulmuş kahvelerimizi Satın Alın! Tüm ekipmanlarda kullanabilirsiniz. Siparişiniz birkaç saat içinde isteğinize özel paketlenerek üstün bir tat ve aroma ile kapınıza 1 iş gününde gelir. Her Türlü Bilgi İçin Whatsapp'tan Bizlere Ulaşabilirsiniz.
Ethiopia Yirgacheffe Çekirdek Kahve Hakkında Daha Fazla Bilgi
Yirgacheffe, Etiyopya'da yetiştirilen tüm kahvelerin en iyisi olarak kabul edilir, bu bölgeden gelen kahve dünyadaki en eşsiz kahvelerdir. Çiçeksi ve narenciye tatları ile birlikte  orta asitlikte bir lezzet sunar. %100 Arabica çekirdekleridir.
Tat Profili, Gövde ve Yükseklik Bilgileri
 Tat Profili :  Floral ve Turunçgil Tatlar, Orman Meyveleri Aromaları
 Ana Özellik :  Yoğun Aromalı
 Çeşitlilik :   %100 Arabica Çekirdeklerinden
 Yükseklik :  1700mt - 2200 mt yükseklikleri arasında yetişmektedir. 
Neden Bu Kahveyi Öneriyoruz?
  • Aromatik, meyvemsi ve lezzetlidir. 
  • Her zaman güzel ve taze bir tada sahiptir. Bardağın son damlasına kadar zengin ve canlı kalır
  • Damakta uzun süre lezzetini muhafaza eder.
  • Yumuşak bir gövde ile yumuşak bir kahve içim keyfi sunar. 
  • Sert kahve aromalarından hoşlanmıyorsanız Yirgacheffe tam size göre olabilir. 

    Kahvemizin Kavurma Derecesi ve Tat Profili
    Single- origin Etiyopya kahvesi yıkanmış bir kahvedir. Orta üzeri kavrumda yoğun kahve aromaları barındırır Gövdesi dolgun ve dengeli bir içim keyfi  sunar. Narenciyeyi andıran tatlı, çiçek aromaları barındırır.
    Kavrum: Kavurma, yeşil kahve çekirdeğinin aromasını ve lezzetini ortaya çıkaran bir ısıl işlemidir. Kavurma seviyesi, kahve çekirdeklerinin kavurma işleminden sonra ortaya çıkan renk, tat profili ve kahvenin genel karakteridtk özelliklerini gösterir.
    Asidite: Asidite temelde kulağa nasıl geliyorsa, düşük asitli kahvelere genellikle "pürüzsüz (smooth) " ve yüksek asitli kahvelere "parlak (bright)" denir.
    Asidite, ağzın ön tarafına doğru hoş bir keskinlik, dilin ucunda uyuşma hissi veya damağın arkasında ve/veya dilin kenarlarının altında kuruluk olarak algılanan birincil bir kahve aromasıdır. Bir kahvenin kalitesini ifade eder veya tanımlamaya yardımcı olur.
    Asidite, kahve profesyonelleri tarafından bir kahvenin tadını tanımlamak için kullanılan gövde, aroma, tatlılık, acılık ve ağızda kalan tat ile birlikte en önemli kahve özelliklerinden biridir. Asidite; ekşilik demek değil, kahvenin canlılığı demektir ve istenilen  bir özelliktir. Kahvenin asit seviyesi (pH) ile ilgisi yoktur. 
    İçtiğiniz kahve ağzınızda çok bir tat, aroma bırakmadan su gibi akıp gidiyorsa bu düşük bir asidite demektir. İçtiğiniz kahvede keskin bir canlılık varsa (ekşilik değil) kahveniz güzel bir asiditeye sahip demektir. 
    Gövde: Kısaca kahvenin ağızda bıraktığı ağırlık ve yoğunluk hissidir.  Kahvenin gövdesini belki kolayca farkedemezsiniz zira ağızda kahve ile, özellikle de dili damağa bastırarak ayırt edebileceğimiz bir ağırlık ve bir çeşit "sertlik/güç” hissidir.  Bunu Süt ile suyu içtiğiniz zaman ki farkı örnek olarak düşünebilirsiniz. Tatlardan bağımsız olarak yudumun yoğunluğu, ağızda bıraktığı dolgunluğu düşünün.   

    Ethiopia Yirgacheffe Kahvesi
    Yetiştirilen Bölge
    Sidama bölgesinde bulunan Yirgacheffe, güney Etiyopya'da kahve çekirdeklerinin yetiştiği küçük bir bölgedir. Kahve meyveleri, kalın bitki örtüsü, sağlıklı toprağı ve yüksek rakımı sayesinde doğal olarak yetişir. Etiyopya, ılımlı yağışlı ve kurak mevsimlerle sıcak ve tropik bir iklim sağlar. İklim ideal olduğu için Yirgacheffe bitkileri tarım kimyasalları olmadan hasat edilir. Hasat süresi Ekim'den Aralık'a kadar devam eder. Yeşil ve organik bir kahve arıyorsanız Yirgacheffe her zaman mükemmel bir seçim olacaktır. Bugün Etiyopya, dünyanın en büyük beşinci kahve üreticisi ülkesidir ve Afrika'da en çok kahve yetiştiren ülkedir. Kahve tarlalarının ortalama yüksekliği deniz seviyesinden 1700-2200 mt

    Önerilen Demleme Yöntemi
    Taze kavrulmuş ve öğütülmüş Yirgacheffe çekirdekleri, çekirdeğin tüm lezzetini deneyimlemenizi sağlar. Yirgacheffe kahvesini sıcak  veya soğuk (cold brew) demlemelerde  kullanabilirsiniz. Yirgacheffe kahvesi daha fazla yağın geçmesine izin verdiği için metal filtre ile demlemelerde daha iyi sonuç verir. Kağıt filtreler, aromalarının kahve telvesini süzme eğiliminde olabilir. Bu nedenle Yirgacheffe kahvesini demlemenin en iyi yolu drip kahve makineleri, pour over ve French press yöntemi olacaktır.
     
     
     

     
    Brezilya Cerrado Çekirdek Kahve Hakkında Daha Fazla Bilgi
    Brezilyanın en iyi kahve yetiştirilen bölgelerinden toplanan cerrado bölgesinin çekirdekleri, düşük asiditesi ve çikolata notaları ile güçlü bir gövdeye sahiptir. Özellikle güne erken saatlerde başlayanlar için ideal bir sabah kahvesidir. 100% Arabica'dır.

    Brezilya Cerrado Çekirdek Kahvesinin Tat Profili, Gövde ve Yükseklik Bilgileri 
     Tat Profili:  Çikolata Ceviz Notaları Barındırır.
     Ana özellik:  Dengeli İçim
     Çeşitlilik:  %100 Arabica
     Yükseklik:  800 mt-1300 mt arası yetişen kahve çekirdekleri
    Neden bu kahveyi öneriyoruz ?
    • Mükemmel bir çikolata aromasına sahiptir
    • Düşük asidite ve yumuşak tadı en önemli özelliğidir. 
    • Mükemmel dengesi ve üzerinde kalan, fındık kabuğu rengindeki kreması ile fark yaratır
    • Sütle dengeli karışarak, yumuşak ve hoş içimi ile özel bir kahve deneyimi sunar
    • Çeşitli demleme yöntemleri için uygundur
    • Yumuşak kahve sevenler için ideal bir kahvedir

    Brezilya Cerrado Çekirdeğinin Tat Profili
    Brasil Cerrado kahvesi,  genellikle ağızda krema hissi bırakan orta bir gövdeye, düşük asitliğe ve dengeye sahiptir ve hafif kavrulduğunda genellikle fındıksı ve hatta hafif karamel notaları sunar,  koyu kavrulduğunda daha fazla çikolata notalı kahve deneyimi sunar.
    Kavrum: Kavurma, yeşil kahve çekirdeğinin aromasını ve lezzetini ortaya çıkaran bir ısıl işlemidir. Kavurma seviyesi, kahve çekirdeklerinin kavurma işleminden sonra ortaya çıkan renk, tat profili ve kahvenin genel karakteridtk özelliklerini gösterir.
    Asidite: Asidite temelde kulağa nasıl geliyorsa, düşük asitli kahvelere genellikle "pürüzsüz (smooth) " ve yüksek asitli kahvelere "parlak (bright)" denir.
    Asidite, ağzın ön tarafına doğru hoş bir keskinlik, dilin ucunda uyuşma hissi veya damağın arkasında ve/veya dilin kenarlarının altında kuruluk olarak algılanan birincil bir kahve aromasıdır. Bir kahvenin kalitesini ifade eder veya tanımlamaya yardımcı olur.
    Asidite, kahve profesyonelleri tarafından bir kahvenin tadını tanımlamak için kullanılan gövde, aroma, tatlılık, acılık ve ağızda kalan tat ile birlikte en önemli kahve özelliklerinden biridir. Asidite; ekşilik demek değil, kahvenin canlılığı demektir ve istenilen  bir özelliktir. Kahvenin asit seviyesi (pH) ile ilgisi yoktur. 
    İçtiğiniz kahve ağzınızda çok bir tat, aroma bırakmadan su gibi akıp gidiyorsa bu düşük bir asidite demektir. İçtiğiniz kahvede keskin bir canlılık varsa (ekşilik değil) kahveniz güzel bir asiditeye sahip demektir. 
    Gövde: Kısaca kahvenin ağızda bıraktığı ağırlık ve yoğunluk hissidir.  Kahvenin gövdesini belki kolayca farkedemezsiniz zira ağızda kahve ile, özellikle de dili damağa bastırarak ayırt edebileceğimiz bir ağırlık ve bir çeşit "sertlik/güç” hissidir.  Bunu Süt ile suyu içtiğiniz zaman ki farkı örnek olarak düşünebilirsiniz. Tatlardan bağımsız olarak yudumun yoğunluğu, ağızda bıraktığı dolgunluğu düşünün.  

    Brezilya Cerrado Çekirdek Kahve
     
    Yetiştirilen Bölge
    Brezilya dünya kahve üretiminin %70'ini domine eder ve kahve çeşitliliği bakımından muazzamdır. Cerrado bölgesindeki kahve yetiştirme yükseklikleri ortalama 800 - 1300 metre civarında olup yetiştirme alanları çok büyüktür. Bu çekirdekler BAHIA bölgesinden hasat edilmekte olup 100% Arabica'dır.
    Gelişmiş sulama sistemleri ve tutarlı hava koşullarının bir araya gelmesi, bu kahvelerin homojen bir şekilde büyümesine ve veriminin artırması olanak sağlar.
     
    Önerilen Demleme Yöntemi
    Bu kahve uyumlu bir tada, zengin ve tatlı bir aromaya sahiptir, dengelidir ve bir çok demleme yöntemine uygundur. Single-origin bir kahve olmasının yanı sıra, Brezilya Cerrado kahve çekirdeği düşük asiditesi ve orta gövdesiyle harika ve dengeli bir krema üretir ve bu nedenle bir fincan espresso yapmak için her zaman mükemmel bir seçimdir.
     
    Moka pot, French press ve Aeropress gibi demleme yüntemleri bu kahvenin olağanüstü karakteristiğini ortaya çıkaracak olsa da, diğer demleme yöntemleriyle de iyi sonuçlar elde edilir.
    Belirtilen kahve demleme yöntemlerinin biriyle yapılacak demleme daha belirgin bir tada ve daha dolgun bir aromaya sahip olacaktır.
    Mükemmel bir sabah espresso keyfi için hazır olun!
     
     
     

     
    Kenya Top Aroma AA Çekirdek Kahve Hakkında Daha Fazla Bilgi
    Kenya kahvesi, cesur, canlı ve aromatik tatlar açısından fark yaratarak dünyadaki en değerli ve pahalı kahvelerinden biri olmustur. Kenya kahveleri, genel olarak yetiştiği bölgelere göre  yumuşak, dengeli, tam gövdeli yumuşak, zengin ve güçlü bir tada sahiptir. 100% Arabica'dır.
    Kenya Top Aroma AA Çekirdek Kahvesinin Tat Profili, Gövde ve Yükseklik Bilgileri
     Tat Profili : Meyveli ve Meyvemsi Aromalar
     Ana Özellik : Meyvemsi
     Çeşitlilik :  %100 Arabica Çekirdeklerinden
     Yükseklik : 1600 mt - 2100 mt yükseklikleri arasında yetişmektedir. 
     
    Neden Kenya Top Aroma AA Çekirdek Kahvesini Öneriyoruz?
    • Çekirdeklerin kavrumunu optimum/medium seviyede titizlikle yapıyoruz. Buda Kenya kahvemizin doğal, yoğun ve meyvemsi aromalarını demleme ekipmanınızdan en iyi şekilde egzantre edilmesine olanak sağlıyor. 
    • Kenya kahvesi, zengin meyve alt tonları ile orta asitli kahve içim keyfi sunar.
    • Damakta uzun süre lezzetini muhafaza eder.
    • Yoğun, aromatik, karamelimsi ve çok lezzetlidir.
    • Meyve aroması baskın, içerken keyif alacağınız bir kahvedir. 
    Kahvemizin Kavurma Derecesi ve Tat Profili
    Kenya'nın yüksek tepeleri, dolgun gövdeli, zengin, güçlü, aroması yoğun ve hoş bir asitliğe sahip kahve çekirdekleri üretir. Kokulu aroma ayrıca narenciye ve meyve tonlarına sahip şarapsı bir bitiş/tat ile floral tat notalarına sahiptir.Kenya AA çekirdekleri hafif gövdeleri, ağızda bıraktığı parlak his ve yoğun çiçek tadıyla tanınır.
     
    Kavrum: Kavurma, yeşil kahve çekirdeğinin aromasını ve lezzetini ortaya çıkaran bir ısıl işlemidir. Kavurma seviyesi, kahve çekirdeklerinin kavurma işleminden sonra ortaya çıkan renk, tat profili ve kahvenin genel karakteridtk özelliklerini gösterir.
    Asidite: Asidite temelde kulağa nasıl geliyorsa, düşük asitli kahvelere genellikle "pürüzsüz (smooth) " ve yüksek asitli kahvelere "parlak (bright)" denir.
    Asidite, ağzın ön tarafına doğru hoş bir keskinlik, dilin ucunda uyuşma hissi veya damağın arkasında ve/veya dilin kenarlarının altında kuruluk olarak algılanan birincil bir kahve aromasıdır. Bir kahvenin kalitesini ifade eder veya tanımlamaya yardımcı olur.
    Asidite, kahve profesyonelleri tarafından bir kahvenin tadını tanımlamak için kullanılan gövde, aroma, tatlılık, acılık ve ağızda kalan tat ile birlikte en önemli kahve özelliklerinden biridir. Asidite; ekşilik demek değil, kahvenin canlılığı demektir ve istenilen  bir özelliktir. Kahvenin asit seviyesi (pH) ile ilgisi yoktur. 
    İçtiğiniz kahve ağzınızda çok bir tat, aroma bırakmadan su gibi akıp gidiyorsa bu düşük bir asidite demektir. İçtiğiniz kahvede keskin bir canlılık varsa (ekşilik değil) kahveniz güzel bir asiditeye sahip demektir. 
    Gövde: Kısaca kahvenin ağızda bıraktığı ağırlık ve yoğunluk hissidir.  Kahvenin gövdesini belki kolayca farkedemezsiniz zira ağızda kahve ile, özellikle de dili damağa bastırarak ayırt edebileceğimiz bir ağırlık ve bir çeşit "sertlik/güç” hissidir.  Bunu Süt ile suyu içtiğiniz zaman ki farkı örnek olarak düşünebilirsiniz. Tatlardan bağımsız olarak yudumun yoğunluğu, ağızda bıraktığı dolgunluğu düşünün.
    Ethiopia Yirgacheffe Kahvesi
    Yetiştirilen Bölge
    Deniz seviyesinden 1,600 - 2,100 mt yükseklikte yetişen Kenya AA, dünyanın en iyi kahve çekirdeklerinden biri olarak kabul edilir. Bu yükseklikte yetişen çekirdekler,  daha düşük rakımlarda yetişen kahve meyvelerine kıyasen yavaş büyümekte ve olgunlaşmaktadır. Bu sayede meyvelerin mineral ve besin alımı daha fazla artarken  daha dolgun ve lezzetli kahve aroması çıkmasına olanak sağlıyor. Kenya AA genellikle dünyanın en iyi kahve çekirdeklerinden biri olarak kabul edilir.
    Yetiştirme koşulları, işleme ve derecelendirme gibi çeşitli faktörlerin tümü, bu nitelikli çekirdeklerin doğal kalitesine katkıda bulunur.

    Kahve çekirdeklerinin yüzyıllar önce komşusu Etiyopya'da keşfedilmesine rağmen, Kenya'da kahve üretimi ancak 20. yüzyılın başında başladı. O zamandan beri Kenya, dünyanın en büyük 21. kahve üreticisi olmaya devam etti. Sektör, her yıl 51 milyon kilogramdan fazla kahve üretiyor ve 6 milyondan fazla kişiyi istihdam ediyor.

    Kenya kahvesinin çoğu kuzeyde Kenya Dağı ile güneybatıda Nairobi şehri arasındaki yüksek bölgelerde yetiştirilir. Bu bölgedeki verimli volkanik toprak, kahve ağaçları yetiştirmek için idealdir. Buna ek olarak, 1.700 metrelik yüksek rakımı, ılık iklim ve doygun yağış miktarı, ideal büyüme koşullarına katkıda bulunan faktörlerdir. Kenya AA, belirli bir kahve türü veya yetiştirilen bölgenin  kodlaması değildir. AA, Kenya kahve derecelendirme sisteminin en üst seviyesidir. Kahve çekirdekleri henüz yeşilken sınıflandırılır ve toplam sekiz çeşit kahve sınıfı vardır. AA çekirdekleri mevcutların içinde en iyisidir.

    Önerilen Demleme Yöntemi
    Filtre kahve demlemeleri için uygundur. Kenya kahve çekirdekleri oldukça asidik olduğundan, kullanılacak en iyi demleme yöntemi, kahvenizi asitle boğmadan tüm nüanslı tatları tamamen çıkaran demleme yöntemleridir. Kenya kahvesini evde yapmak istiyorsanız French press, Aeropress veya cold brew kullanabilirsiniz.
     
     

     
    Colombia Supremo Çekirdek Kahvesi Hakkında Daha Fazla Bilgi
    Orta gövdesi ve dengeli tadı ile  Kolombiya kahveleri popüler bir seçimdir. Tadı, karamel tatlılığında,  hafif kiraz, fındık ve kakao notalarıyla karakterizedir. İçsel tatlılığıyla iyi dengelenmiş orta asiditeye sahiptir. %100 Arabica'dır.
    Colombia Supremo Kahvesinin Tat Profili, Gövde ve Yükseklik Bilgileri
     Tat Profili :  Kiraz - Fındık - Kakao Aromaları
     Ana Özellik :  Filtre Kahve İçin İdeal
     Çeşitlilik :   %100 Arabica Çekirdeklerinden
     Yükseklik :  1600mt - 1800mt arasında yetişmektedir. 
     
    Neden Colombia Supremo Kahvesini Öneriyoruz?
    • Tüm kahveler, taze öğütüldüğünde harika kokar ancak Colombia Supremo hariç, tadı farklıdır.
    • Kokusu kadar tadı da güzeldir.
    • Hafif kavrumda bile çok zengin ve doyurucu tada sahiptir.
    • Zengin, aromatik ve acılığı hiç bir zaman hissettirmez.
    • Hiçbir şey eklemeden kendi başına harika bir zengin tada sahiptir.
    • Harika bir aromayı harika bir lezzetle damağınız da birleştirir ve fazla içimde bile mideyi rahatsız etmez.
    Colombia Supremo Çekirdek Kahvemizin Kavurma Derecesi ve Tat Profili
    Colombia Supremo kahve çekirdekleri, Kolombiya Andes Dağlarının yükseksekliklerinde yetiştirilir. Pürüzsüz, hoş asitliği, kadifemsi bitişi, fındıksı tonları ve orta ila tam gövde arasında zengin içeriği ile ünlüdür. Taze öğütüldüğünde Kiraz(cherry), Fındık, Kakao aromaları barındıran, dengeli bir kahvedir. Filtre kahve ile demlendiğinde bile yoğun aromasını hissedebilirsiniz. Ek olarak, çekirdeklerin boyutu, muadillerinden nispeten daha büyüktür. Arabica ailesindeki en açık renkli kahve çekirdeklerinden biridir.
    Colombia Supremo Çekirdek Kahve
    Yetiştirilen Bölge
    Kolombiya, dünyanın en büyük ikinci kahve üreticisidir ve devamlı olarak seçkin nitelikli kahve çekirdekleri üretmesiyle ünlüdür. Kolombiya Supremo Kahvesi, ilk olarak Arabica kahve ağaçları şeklinde Jesuit  Misyonerleri tarafından Kolombiya dağlarına getirildi. Dünyanın en kaliteli kahvelerini üretmesiyle tanınan bu ağaçlar, daha yüksek rakımları ve daha soğuk iklim koşullarına uyum sağlamıştı. Bu da, ülkenin arazi koşullarına hızlaca uyum sağlamalarına olanak sağladı ve ağaçlar olgunlaştıkça, Kolombiya'nın yıl boyu süren uyumlu iklimi ve volkanik dağlarının da sayesinde kahve meyvelerinin gelişmesi için en uygun coğrafi konumu haline getirdi. Ağaçlar meyve vermeye başlayınca, insanlar kahve hasatlarını toplamaya başladı ve ortaya lezzetli Kolombiyalı Supremo Kahvesi çıktı. Kahve tarlalarının ortalama yüksekliği deniz seviyesinden 1,600mt - 1,800 mt
    Önerilen Demleme Yöntemi
    Filtre kahve makineleri ve manuel demlemeler için uygundur. Espresso demleme içinde güzel sonuçlar verir. Diğer dünya kahveleri ve Türk kahvesi harmanı içinde tavsiye edilir.
    Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
    MEIANO DENEME SETİ MEIANO DENEME SETİ ürününü Kahve Çeşitleri kategorisinden 824,00 TL'ye hemen satın alabilirsiniz... MEIANODNMST1
    MEIANO DENEME SETİ

    Tavsiye Et

    *
    *
    *
    IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.