MEIANO DENEME SETİ 2

0 Değerlendirme
MEIANO KAHVELERİNİ DENEMEYEN KALMASIN
696,60 TL
774,00 TL
MEIANO DENEME SETİ 2
 
250 GR BREZİLYA SANTOS
250 GR KENYA TOP AROMA
250 GR HONDURAS SAN MARCOS
250 GR EL SALVADOR
Seçenekler
Öğütme Türü
Haftalık taze kavrulmuş kahvelerimizi Satın Alın! Tüm ekipmanlarda kullanabilirsiniz. Siparişiniz birkaç saat içinde isteğinize özel paketlenerek üstün bir tat ve aroma ile kapınıza 1 iş gününde gelir. Her Türlü Bilgi İçin Whatsapp'tan Bizlere Ulaşabilirsiniz.
Brezilya Santos Çekirdek Kahvesi Hakkında Daha Fazla Bilgi
Brezilyanın iyi kahve yetiştirilen bölgelerinden toplanan santos çekirdekleri, düşük asiditesi ve çikolata notaları ile pürüssüz orta bir gövdeye sahiptir. Özellikle güne erken saatlerde başlayanlar için ideal bir sabah  kahvesidir. 100% Arabica'dır."
 
Neden bu kahveyi öneriyoruz ?
 
  • Mükemmel bir çikolata aromasına sahiptir.
  • Düşük asidite ve hafif bir tada sahiptir.
  • Mükemmel dengesi ve üzerinde kalan, fındık kabuğu rengindeki kreması ile fark yaratır.
  • Sütle dengeli karışarak, yumuşak ve hoş içimi ile özel bir kahve deneyimi sunar.
  • Çeşitli demleme yöntemleri için uygundur
  • Orta sertlikte kahve sevenler için ideal bir kahvedir
 
Tat Profili

Brasil  Santos çekirdekleri harika aromalı bir kahvedir. Hassas, yumuşak ve aynı zamanda etkileyici bir tat  profili sunar. Kahve çekirdeklerinin  geçirdiği özel  kurutma işlemi, bu kahveye özgü meyvemsi bir tatlılık bırakır. Düşük, hoş asitli, orta gövdeli, dengeli bir kahvedir. Baskın aromaları çikolata ve fındıktır. Hafif tatlılık, narin acılık, düşük asidite ve hoş meyve ve  çikolata notaları, eşsiz niteliklerini vurgular. Santos çekirdekleri ile demlenecek kahve hafif, çikolatamsı, tatlı narenciye notalı ceviz aromalı olacaktır.
 
Kavrum: Kavurma, yeşil kahve çekirdeğinin aromasını ve lezzetini ortaya çıkaran bir ısıl işlemidir. Kavurma seviyesi, kahve çekirdeklerinin kavurma işleminden sonra ortaya çıkan renk, tat profili ve kahvenin genel karakteridtk özelliklerini gösterir.
Asidite: Asidite temelde kulağa nasıl geliyorsa, düşük asitli kahvelere genellikle "pürüzsüz (smooth) " ve yüksek asitli kahvelere "parlak (bright)" denir.
Asidite, ağzın ön tarafına doğru hoş bir keskinlik, dilin ucunda uyuşma hissi veya damağın arkasında ve/veya dilin kenarlarının altında kuruluk olarak algılanan birincil bir kahve aromasıdır. Bir kahvenin kalitesini ifade eder veya tanımlamaya yardımcı olur.
Asidite, kahve profesyonelleri tarafından bir kahvenin tadını tanımlamak için kullanılan gövde, aroma, tatlılık, acılık ve ağızda kalan tat ile birlikte en önemli kahve özelliklerinden biridir. Asidite; ekşilik demek değil, kahvenin canlılığı demektir ve istenilen  bir özelliktir. Kahvenin asit seviyesi (pH) ile ilgisi yoktur. 
İçtiğiniz kahve ağzınızda çok bir tat, aroma bırakmadan su gibi akıp gidiyorsa bu düşük bir asidite demektir. İçtiğiniz kahvede keskin bir canlılık varsa (ekşilik değil) kahveniz güzel bir asiditeye sahip demektir. 
Gövde: Kısaca kahvenin ağızda bıraktığı ağırlık ve yoğunluk hissidir.  Kahvenin gövdesini belki kolayca farkedemezsiniz zira ağızda kahve ile, özellikle de dili damağa bastırarak ayırt edebileceğimiz bir ağırlık ve bir çeşit "sertlik/güç” hissidir.  Bunu Süt ile suyu içtiğiniz zaman ki farkı örnek olarak düşünebilirsiniz. Tatlardan bağımsız olarak yudumun yoğunluğu, ağızda bıraktığı dolgunluğu düşünün.  
Brezilya Santos Çekirdek Kahve
Yetiştirilen Bölge
Brezilya dünya kahve üretiminin 70% sini domine eder ve kahve çeşitliliği bakımından muazzamdır. Santos  Brezilya kahvesi, adını ihraç edildiği limanın adından almıştır. Kahve çekirdekleri, Brezilya'nın orta doğu kesiminde, Sao Paulo eyaletinden ve Minas Gerais bölgesinde bulunan tarlalardan gelir. Bu bölge, Brezilya'daki güçlü gövdeli yüksek kaliteli kahve çekirdeklerini yetiştiren en büyük ve en eski tarlaları barındırır.  Tarlalar çok sayıda küçük çiftliklerden oluşur ve her biri orada yetiştirilen kahve çekirdeklerine belirli özellikler katarak benzersiz kılar.
Yaylalar ve yamaçlar, subtropikal, nemli iklim,bölgenin idrografik iskelesi ve inanılmaz derecede verimli toprakları, Arabica kahve çekirdeği üretimi için uygun koşullar yaratır.
Santos kahvesinin karakteristik özelliği, tarlaların nispeten düşük rakımına bağlıdır. Kahve tarlalarının ortalama yüksekliği deniz seviyesinden 800-1300 m'dir.
 
Önerilen demleme yöntemi
Bu kahve uyumlu bir tada, zengin ve tatlı bir aromaya sahiptir, dengelidir ve bir çok demleme yöntemine uygundur. Single-origin bir kahve olmasının yanı sıra, Brasil Santos düşük asiditesi ve orta gövdesiyle harika ve dengeli bir krema üretir ve bu nedenle bir fincan espresso yapmak için her zaman mükemmel bir seçimdir. Moka pot, French press ve Aeropress gibi demleme yöntemleri bu kahvenin olağanüstü  karakteristiğini  ortaya çıkaracak olsa da, diğer demleme yöntemleriyle de iyi sonuçlar elde edilir.
Belirtilen kahve demleme yöntemlerinin biriyle yapılacak demleme daha belirgin bir tada ve daha dolgun bir aromaya sahip olacaktır.
Mükemmel bir sabah espresso keyfı için hazır olun !!
 
 

 
Kenya Top Aroma AA Çekirdek Kahve Hakkında Daha Fazla Bilgi
Kenya kahvesi, cesur, canlı ve aromatik tatlar açısından fark yaratarak dünyadaki en değerli ve pahalı kahvelerinden biri olmustur. Kenya kahveleri, genel olarak yetiştiği bölgelere göre  yumuşak, dengeli, tam gövdeli yumuşak, zengin ve güçlü bir tada sahiptir. 100% Arabica'dır.
Kenya Top Aroma AA Çekirdek Kahvesinin Tat Profili, Gövde ve Yükseklik Bilgileri
 Tat Profili : Meyveli ve Meyvemsi Aromalar
 Ana Özellik : Meyvemsi
 Çeşitlilik :  %100 Arabica Çekirdeklerinden
 Yükseklik : 1600 mt - 2100 mt yükseklikleri arasında yetişmektedir. 
 
Neden Kenya Top Aroma AA Çekirdek Kahvesini Öneriyoruz?
  • Çekirdeklerin kavrumunu optimum/medium seviyede titizlikle yapıyoruz. Buda Kenya kahvemizin doğal, yoğun ve meyvemsi aromalarını demleme ekipmanınızdan en iyi şekilde egzantre edilmesine olanak sağlıyor. 
  • Kenya kahvesi, zengin meyve alt tonları ile orta asitli kahve içim keyfi sunar.
  • Damakta uzun süre lezzetini muhafaza eder.
  • Yoğun, aromatik, karamelimsi ve çok lezzetlidir.
  • Meyve aroması baskın, içerken keyif alacağınız bir kahvedir. 
Kahvemizin Kavurma Derecesi ve Tat Profili
Kenya'nın yüksek tepeleri, dolgun gövdeli, zengin, güçlü, aroması yoğun ve hoş bir asitliğe sahip kahve çekirdekleri üretir. Kokulu aroma ayrıca narenciye ve meyve tonlarına sahip şarapsı bir bitiş/tat ile floral tat notalarına sahiptir.Kenya AA çekirdekleri hafif gövdeleri, ağızda bıraktığı parlak his ve yoğun çiçek tadıyla tanınır.
 
Kavrum: Kavurma, yeşil kahve çekirdeğinin aromasını ve lezzetini ortaya çıkaran bir ısıl işlemidir. Kavurma seviyesi, kahve çekirdeklerinin kavurma işleminden sonra ortaya çıkan renk, tat profili ve kahvenin genel karakteridtk özelliklerini gösterir.
Asidite: Asidite temelde kulağa nasıl geliyorsa, düşük asitli kahvelere genellikle "pürüzsüz (smooth) " ve yüksek asitli kahvelere "parlak (bright)" denir.
Asidite, ağzın ön tarafına doğru hoş bir keskinlik, dilin ucunda uyuşma hissi veya damağın arkasında ve/veya dilin kenarlarının altında kuruluk olarak algılanan birincil bir kahve aromasıdır. Bir kahvenin kalitesini ifade eder veya tanımlamaya yardımcı olur.
Asidite, kahve profesyonelleri tarafından bir kahvenin tadını tanımlamak için kullanılan gövde, aroma, tatlılık, acılık ve ağızda kalan tat ile birlikte en önemli kahve özelliklerinden biridir. Asidite; ekşilik demek değil, kahvenin canlılığı demektir ve istenilen  bir özelliktir. Kahvenin asit seviyesi (pH) ile ilgisi yoktur. 
İçtiğiniz kahve ağzınızda çok bir tat, aroma bırakmadan su gibi akıp gidiyorsa bu düşük bir asidite demektir. İçtiğiniz kahvede keskin bir canlılık varsa (ekşilik değil) kahveniz güzel bir asiditeye sahip demektir. 
Gövde: Kısaca kahvenin ağızda bıraktığı ağırlık ve yoğunluk hissidir.  Kahvenin gövdesini belki kolayca farkedemezsiniz zira ağızda kahve ile, özellikle de dili damağa bastırarak ayırt edebileceğimiz bir ağırlık ve bir çeşit "sertlik/güç” hissidir.  Bunu Süt ile suyu içtiğiniz zaman ki farkı örnek olarak düşünebilirsiniz. Tatlardan bağımsız olarak yudumun yoğunluğu, ağızda bıraktığı dolgunluğu düşünün.
Ethiopia Yirgacheffe Kahvesi
Yetiştirilen Bölge
Deniz seviyesinden 1,600 - 2,100 mt yükseklikte yetişen Kenya AA, dünyanın en iyi kahve çekirdeklerinden biri olarak kabul edilir. Bu yükseklikte yetişen çekirdekler,  daha düşük rakımlarda yetişen kahve meyvelerine kıyasen yavaş büyümekte ve olgunlaşmaktadır. Bu sayede meyvelerin mineral ve besin alımı daha fazla artarken  daha dolgun ve lezzetli kahve aroması çıkmasına olanak sağlıyor. Kenya AA genellikle dünyanın en iyi kahve çekirdeklerinden biri olarak kabul edilir.
Yetiştirme koşulları, işleme ve derecelendirme gibi çeşitli faktörlerin tümü, bu nitelikli çekirdeklerin doğal kalitesine katkıda bulunur.

Kahve çekirdeklerinin yüzyıllar önce komşusu Etiyopya'da keşfedilmesine rağmen, Kenya'da kahve üretimi ancak 20. yüzyılın başında başladı. O zamandan beri Kenya, dünyanın en büyük 21. kahve üreticisi olmaya devam etti. Sektör, her yıl 51 milyon kilogramdan fazla kahve üretiyor ve 6 milyondan fazla kişiyi istihdam ediyor.

Kenya kahvesinin çoğu kuzeyde Kenya Dağı ile güneybatıda Nairobi şehri arasındaki yüksek bölgelerde yetiştirilir. Bu bölgedeki verimli volkanik toprak, kahve ağaçları yetiştirmek için idealdir. Buna ek olarak, 1.700 metrelik yüksek rakımı, ılık iklim ve doygun yağış miktarı, ideal büyüme koşullarına katkıda bulunan faktörlerdir. Kenya AA, belirli bir kahve türü veya yetiştirilen bölgenin  kodlaması değildir. AA, Kenya kahve derecelendirme sisteminin en üst seviyesidir. Kahve çekirdekleri henüz yeşilken sınıflandırılır ve toplam sekiz çeşit kahve sınıfı vardır. AA çekirdekleri mevcutların içinde en iyisidir.

Önerilen Demleme Yöntemi
Filtre kahve demlemeleri için uygundur. Kenya kahve çekirdekleri oldukça asidik olduğundan, kullanılacak en iyi demleme yöntemi, kahvenizi asitle boğmadan tüm nüanslı tatları tamamen çıkaran demleme yöntemleridir. Kenya kahvesini evde yapmak istiyorsanız French press, Aeropress veya cold brew kullanabilirsiniz.
 
 
 
 
Honduras Kahvesinin Tat Profili, Gövde ve Yükseklik Bilgileri
 Tat Profili :  Fındık - Badem - Çikolata - Mandalina Aromaları
 Ana Özellik :  Kadifemsi Kremalı
 Çeşitlilik :   %100 Arabica Çekirdeklerinden
 Yükseklik :  1350 mt üzeri Yükseklikte Yetişmektedir. 
 
Neden Honduras Kahvesini Öneriyoruz?
  • Kahve seven herkese hitap eden bir içim keyfi sunar.
  • Guatemala arabica ile benzerlikler gösterir ancak bölgesel çeşitliliği daha fazladır.
  • Honduras, canlı asitlikten karmaşık meyveli tatlara kadar değişen özelliklere sahip kahveçekirdekleri üreten bir bölgedir
  • Honduras kahve çekirdekleri, her bir bölgesinin kendine has çeşitliliği sayesinde  kahve üretimi için önemli bir merkez olmuştur.
  • Honduras kahvemizi daha önce hiç denemediyseniz bu kahveye bayılacağınızdan eminiz.
Honduras Çekirdek Kahvemizin Kavurma Derecesi ve Tat Profili
Single-origin Honduras kahvemiz, meyvemsi, canlı asidite ve kadifemsi bir içim sunmakla beraber, hoş, pürüzsüz bitişe ve güçlü bir gövdeye sahiptir.
  
Kavrum: Kavurma, yeşil kahve çekirdeğinin aromasını ve lezzetini ortaya çıkaran bir ısıl işlemidir. Kavurma seviyesi, kahve çekirdeklerinin kavurma işleminden sonra ortaya çıkan renk, tat profili ve kahvenin genel karakteridtk özelliklerini gösterir.
Asidite: Asidite temelde kulağa nasıl geliyorsa, düşük asitli kahvelere genellikle "pürüzsüz (smooth) " ve yüksek asitli kahvelere "parlak (bright)" denir.
Asidite, ağzın ön tarafına doğru hoş bir keskinlik, dilin ucunda uyuşma hissi veya damağın arkasında ve/veya dilin kenarlarının altında kuruluk olarak algılanan birincil bir kahve aromasıdır. Bir kahvenin kalitesini ifade eder veya tanımlamaya yardımcı olur.
Asidite, kahve profesyonelleri tarafından bir kahvenin tadını tanımlamak için kullanılan gövde, aroma, tatlılık, acılık ve ağızda kalan tat ile birlikte en önemli kahve özelliklerinden biridir. Asidite; ekşilik demek değil, kahvenin canlılığı demektir ve istenilen  bir özelliktir. Kahvenin asit seviyesi (pH) ile ilgisi yoktur. 
İçtiğiniz kahve ağzınızda çok bir tat, aroma bırakmadan su gibi akıp gidiyorsa bu düşük bir asidite demektir. İçtiğiniz kahvede keskin bir canlılık varsa (ekşilik değil) kahveniz güzel bir asiditeye sahip demektir. 
Gövde: Kısaca kahvenin ağızda bıraktığı ağırlık ve yoğunluk hissidir.  Kahvenin gövdesini belki kolayca farkedemezsiniz zira ağızda kahve ile, özellikle de dili damağa bastırarak ayırt edebileceğimiz bir ağırlık ve bir çeşit "sertlik/güç” hissidir.  Bunu Süt ile suyu içtiğiniz zaman ki farkı örnek olarak düşünebilirsiniz. Tatlardan bağımsız olarak yudumun yoğunluğu, ağızda bıraktığı dolgunluğu düşünün.
Honduras San Marcos Çekirdek Kahve
Yetiştirilen Bölge
Honduras kahve çekirdekleri, tamamen yüksek rakımlarda ekilmiş ve  yetiştirilmiş %100 Arabica kahve çekirdeğidir. Yüksekte yetişme oksijen miktarını azaltır ve bu da kahve meyvelerinin daha yavaş büyümesini sağlayarak mineral ve besin alımını arttırır ve daha dolgun bir kahve aroması çıkmasını sağlar. Çekirdekler Ekim – Ocak aylarında hasat edilir ve tamamen yıkanma işlemine tabi tutulur. Honduras 1910'lardan bugüne bir kahve üretim çiftliğidir. Kahvesi, benzersiz nitelikleri nedeniyle ulusal ve uluslararası tanınırlığa sahiptir. Bu bölgedeki çiftçiler kahve üretim sürecinde çok dikkatliler, çevre dostu organik besinler kullanarak ve her bir kahve çekirdeğinin doğru kurutma ve işleme işleminden geçtiğini  titizlikle kontrol ediyorlar. Kahve tarlalarının ortalama yüksekliği deniz seviyesinden 1350mt üzerinde ılıman bir alt tropikal iklime sahip olarak yetiştirilmektedir.
Önerilen Demleme Yöntemi
Espresso ve özellikle  filtre kahve demlemeleri için uygundur. Filtre kahve makineleri ve manuel demlemeler için uygundur. Espresso demleme içinde güzel sonuçlar verir. Diğer dünya kahveleri ve Türk kahvesi harmanı içinde tavsiye edilir.
 
 

 
 
El Salvador - SHG EP Çekirdek Kahve Hakkında Daha Fazla Bilgi
El Salvador'da kahve demek ihrac edilen üründen daha fazla bir anlam taşımaktadır. Bu özel kahvelerin yetiştirilmesi ülke kültürünün ayrılmaz bir parçası olup çiftçilerinin yüksek beceri, bilgi ve uzmanlıklarını içeriyor.  %100 Arabica'dır.
Tat Profili, Gövde ve Yükseklik Bilgileri
 Tat Profili : Bitter Çikolata - Meyvemsi - Dengeli Aromalar
 Ana Özellik : Kadifemsi Kremalı
 Çeşitlilik :  %100 Arabica Çekirdeklerinden
 Yükseklik : 1350 mt  üzeri yükseklikte arasında yetişmektedir. 
Neden Bu Kahveyi Öneriyoruz?
  • Şu an'a kadar içtiğiniz, en farklı tadı yakalayacağınız kahvelerden birisi olabilir.
  • Enfes bir çikolata bitişine sahiptir.
  • El Salvador, genellikle diğer Orta Amerika kahve üretici komşularına kıyasen, lezzet bakımından her zaman biraz farklıdır.
  • Pürüzsüz bir tat ve çok canlı aromalar barındırır.
Kahvemizin Kavurma Derecesi ve Tat Profili
Güzel yumuşak parlaklıkta orta asidite ve gövdesiyle,  başlangıçta  tatlı tropikal meyve notalı ve sonrasında bitter çikolata notaları ile nefis bir kahve içim keyfi sunar.
El Salvador Çekirdek Kahve
 
Yetiştirilen Bölge
El Salvador, dünyanın en verimli kahve üreticilerinden biri olmak için uzun bir yol kat etti. Bu özel kahve  1880'lere gelindiğinde , indigodan geçen ana ihracat ürünü haline gelmişti. Kahve çok talep gördüğü için Hükümet, çiftçiler için vergi indirimleri ve kahve üreticileri için ihracat vergilerinin kaldırılması gibi yasalar çıkardı. Bu, çiftliklere giden yolların ve demiryollarının gelişmesine ve yerli toplulukların ulusal ekonomiye entegrasyonuna yol açtı.
Bu bölgede yetiştirilen kahve çekirdeği (SHG) özel ve niteliklidir. Ayrıca Rainforest Alliance sertifikalıdır. RFA sertifikalı olmak, çevreyi ve işçi haklarını korumaya yönelik standartlara sahip olmak anlamına gelir. Bu sertifika, çiftçilerin sürdürülebilir bir çiftlik yönetim sistemine sahip olmalarını, maliyetleri kontrol etmelerini, verimliliklerini, mahsul kalitesini iyileştirmelerini ve vahşi yaşam habitatını korumalarını sağlar. Özetle, sertifika tüketicilere, içtikleri Rainforest Alliance sertifikalı kahvenin sürdürülebilir tedariki desteklediğini ve sorumlu kahve tedarikinin önemini gösterdiğini garanti etmektedir.
Kahve tarlalarının ortalama yüksekliği deniz seviyesinden 1350mt üzerinde yetiştirilir.
Daha yüksek bir rakım, daha düşük sıcaklıkta yetiştirilen El Salvador Kahve çekirdekleri, kahve cherry'lerinin daha yavaş olgunlaşmasina olanak sağlayarak, kahvenizi daha yoğun ve damağınızda daha baskın tatlar bırakmasına olanak sağlar.

Önerilen Demleme Yöntemi
El Salvador SHG EP kahvesi Espresso ve özellikle  filtre kahve demlemeleri için uygundur. 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
MEIANO DENEME SETİ 2 MEIANO DENEME SETİ 2 ürününü Kahve Çeşitleri kategorisinden 774,00 TL'ye hemen satın alabilirsiniz... MEIANODNMST
MEIANO DENEME SETİ 2

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.